Живот в луксозна оранжерия? Защо не!



A-Frame Residence или иначе казано - изумителният-дом-сякаш-излязъл-от-приказка би бил мечта на всеки запален градинар, убедени сме. Е, можете да го видите в Гьотеборг, Швеция или пък да се станете негов горд собственик срещу скромната сума от $ 864 000.

Оборудван e с различни енергоспестяващи функции и слънчеви панели, а самият дом е образец на зелен луксозен живот със своите три спални и просторна дневна-оранжерия.



Самият дом има красив интериорен дизайн с бели стени и полирани бетонни подове, които създават открито и просторно жилищно пространство. Кухня, три спални и бани са разположени на първите два етажа. Въпреки това, звездата на дома се намира на последния етаж – масивно таванско пространство, покрито изцяло със стъклени панели и изложени дървени греди, където живущите се радват на зашеметяващ изглед към околния пейзаж.




Новите собственици няма да има нужда да мислят своята градина през зимния сезон благодарение на огромната оранжерия, прикрепена към дома. Заобиколен от стъклени панели от пода до тавана и изложени дървени греди, оранжерията е проектирана да осигури перфектен климат за отглеждане на разнообразие от плодове и зеленчуци целогодишно.



Оранжерията е нещо повече от градинско пространство за забавление. Жилищната площ на дома е от голяма полза за изолацията, осигурена от изпълненото със светлина пространство, което помага да се запази топлото по време на студените зимни зими. Той също така намалява потреблението на енергия и разходите през цялата година.







Източник: www.1kam1.com

Коментари

Популярни публикации