UNSTUDIO ЗАВЪРШИ ПЪРВИЯ СИ ПРОЕКТ В БЕЛГИЯ - LE TOISON D'OR В БРЮКСЕЛ

Комплексът е със смесено предназначение - има 72 апартамента, 13 000 кв. м търговски площи, детска ясла, 330 паркоместа и вътрешна градина.


За да се избегне монолитността, характерна за блоковите структури, фасадата на Le Toison d'Or се отличава чрез вариации в текстура, дълбочина и ритъм от серия извити вертикални рамки. От една страна те оформят терасите на сградата, а в същото време „отварят" големи витрини на търговските обекти. 



За разлика от вертикалната артикулация на уличната фасада, фасадите, заобикалящи вътрешния двор, следват хоризонтален режим. 




Апартаментите в Le Toison d'Or по проект на UNStudio се различават по размер. За да се гарантира достатъчно дневна светлина в интериора, височината на таваните достига най-малко 2,7 метра. За апартаментите, разположени по протежение на улицата, тази височина е над 3 метра. 





Le Toison d'Or е разработена с високи стандарти за устойчивост. Основни характеристики са отлична термична изолация на фасадата (включително троен стъклопакет), висок стандарт на звукова изолация и други.


Източник: citybuild.bg


Коментари

Популярни публикации