Топ 5 на най-интересните къщи в света

Всеки от нас си е представял мечтания дом и обикновено той включва широки пространства, модерно обзавеждане и китен двор с морски изглед. Е, днес искаме да ви представим една класация на най-необичайните домове. Подбрахме нашите 5 фаворита, които определено доказват, че пред човешката креативност не стоят ограничения.

1/ Франция


Това е биоклиматична къща, снабдена със соларни панели, която е проектирана като триизмерен слънчев часовник. Конструирана е така, че да запазва температурата ниска през топлите месеци и обратно - да я поддържа висока през по-студените. Хитро, нали?

2/ Мексико


Тази къща е направена от тухли, изпечени на слънцето. По-интересното при нея е, че за покрив и служи огромен скален блок.

3/ Бруклин


Този пентхаус се намира в легендарна часовникова кула и разкрива забележителни гледки към Манхатън и Куийнс. Освен това апартаментът е оборудван и със собствен асансьор. Ако ви е харесал, имаме добра новина - в момента се продава на цена от 18 милиона долара (това е не толкова добрата новина).

4/ Чехия


Този изключително интересен дизайн е дело на 73-годишния строител Бохумил Лота. Посторената от него къща се намира в малко селце на север от Прага и се върти, така че собственикът му да може да се наслади на най-добрата гледка по всяко време. Къщата може да се върти във всички посоки, включително нагоре и надолу. Строежът и е завършен през 2002 като е отнел 21 години.

5/ Нигерия


Домът на двойка запалени любители на пътешествията се намира в град Абуджа и е частично проектиран във формата на самолет. По този начин те показват страстта си към пътуванията. В "самолетната" част на жилището са разположени кухнята и компютърната стая.

Надяваме се да сте почерпили интересни идеи за собственото си жилище. Ако е така, споделете ги с нас и нека заедно ги превърнем в реалност!

Връзка с Профинитум: http://www.profinitum.com/

Коментари

Популярни публикации