8 идеи за декорация на спалнята

Спалнята е онази част от дома ви, в която прекарвате голяма част от времето си вкъщи. Затова трябва да бъде обзаведена по начин, по който да създава едновременно уют, но и да вдъхновява. В следващите снимки ви представяме няколко предложения, от които да почерпите идеи за оригиналното декориране на вашата спалня.

Непретенциозен, но изискан стил

Тежки завеси в неутрален цвят, съчетани с удобен фотьойл до прозореца, придават комфорт на помещението. Доза уют добавят и големите възглавници на леглото, декоративните картини на стената зад него и изящните нощни лампи. 


Ретро усещане

Ако разполагате с повече средства, можете да инвестирате в класически реставрирани мебели или просто в такива с изкуствено придаден ретро вид. Винтидж усещането ще се засили и ако добавите старинен часовник с римски цифри.



Меки цветове

Декорацията на тази спалня е издържана в неподвластен на времето стил. Меките цветове и придават неустоим чар. Тук е заложено на класиката и усещането за чистота. Най-дръзкото решение е античния полилей, който е още една нотка изтънченост в тази стая.

Оптична илюзия

Забелязвате ли как дизайнерът е омекотил пространството, плавно отделяйки леглото на разстояние от стената? Палитрата от цветове отново е неутрална, което помага за създаването на оптичната илюзия. Акцентът с вазата с цветя придава усещане за релаксация и превръща стаята в идеално място за почивка.

Италианска елегантност

За средиземноморски привкус на спалнята, съветваме да заложите на топлите цветове в цвят праскова, слънчево жълто и мека резеда. Този елегантен стил ще постигнете като добавите тези цветове в стените, декоративните възглавници, шалтета, мокети или настолни лампи. Във всеки случай ще добавите настроение в помещението.


Наситена палитра

В случай, че сте настроени по-авантюристично и не желаете да се вписвате в общоприетите норми, тогава заложете на един силен, наситен нюанс. Независимо дали изберете синьо, червено, оранжево или лилаво, ще имате възможност да изразите индивидуалността си. В съчетание с модерно обзавеждане в по-отсечени форми, ще сте постигнали оригинална визия на спалнята си.

Романтичен шик

Притежавате романтичен дух? Не се страхувайте да го пренесете в дизайна на интериора. Разбира се, с условието да не прекалявате. Изберете акцент и заложете на мек розов цвят за него, както в случая ударението е поставено върху леглото, а останалата част от спалнята е декорирана в топли цветове.





Модерно и практично

Отново виждаме цветни детайли, само че тук е заложено на по-дребните такива - леглото е оставено неутрално, докато възглавниците и удобното кресло приковават погледа. Малкият диван и масичката не заемат много пространство, но са практично решение.


Надяваме се предложенията да са ви харесали и да са ви вдъхновили!

Екипът на "Профинитум"






Коментари

Популярни публикации