Модернистичен дом в Испания - средиземноморски полъх и загадъчен чар

Днес ще ви представим необичайния дизайн на къща, разположена срещу голф игрище във Валенсия, Испания. Наглед семплия дизайн съчетава нежните извивки  и гладките повърхности с много стил и оригиналност. Дело е на местен архитект (Fran Silvestre), който сътворява този дом за млада двойка с две деца.

Къщата е на едно ниво, но разполага с тавански етаж, който е достатъчно просторен, за да побере няколко спални помещения. Дизайнът е опростен, но едновременно с това - елегантен, като от една страна къщата има лице към улицата, а от другата страна е с изглед към басейна и тревните площи на голф игрището.

Всяка спалня има просторен балкон, а специални конзоли осигуряват сянка от силното средиземноморско слънце. Усещането за широта се създава не само от огромните френски прозорци. Партерния етаж е изцяло лишен от вътрешни преградни стени, като в централната му част е разположено стълбище към горния етаж. Това решение дава ефирност и дълбочина на пространството. Отделните зони (работен кабинет, кухня, всекидневна) са обособени единствено от отделните модулни мебелни елементи.

Не можем да отречем, че както интериорът, така и екстериорът на къщата са доста смели и показват индивидуалност наред с практичност. Проектът е реализиран през август 2014год. Кликнете тук, за да видите видео, от което ще добиете още по-добра представа за него.




Коментари

Популярни публикации