БЪЛГАРИЯ - първа в Европа по атрактивност за АУТСОРСИНГ!

България е трета в света по атрактивност за аутсорсинг и първа в Европа, според проучване на Cushman & Wakefield. Само за година страната се e изкачила с 11 позиции като една от най-привлекателните аутсорсинг дестинации. 


България заема трето място по атрактивност в сектора за 2015 г. (виж таблицата), като според консултантската компания е утвърдила мястото си в областта на изнесените услуги. Основна причина за това са високообразованите специалисти и силното чуждоезиково обучение. Индексът на Cushman & Wakefield показва колко е привлекателна една страна за BPO сектора (аутсорсинг на бизнес процеси).




Проучването включва 36 държави от целия свят, а подреждането е според условията за бизнес, рисковете и разходите. България вече традиционно присъства в класации от този тип. Миналата година страната влезе в топ 10 и в подреждането на консултантите AT Kearney, където беше единствената страна от Стария континент сред лидерските позиции. 


България е привлекателна за компаниите с качествените специалисти,езиковите познания, ниските разходи и не на последно място с членството в ЕС. Авторите на проучването отбелязват по-ниските данъци в страната и едни от най-ниските разходи за труд в Европейския съюз. България има стабилна база от кадри с повече от 60 хил. ученици, които ежегодно завършват български университети.Приблизително 50% от завършилите получават дипломи поспециалности, подходящи за нуждите на аутсорсинг индустрията.Наличните кадри притежават и добра езикова база, като 98% отучениците изучават поне един чужд език в гимназията, а 73% най-малко два, се посочва в доклада.

Възползвайте се и вие от предимствата на аутсорсинга и поверете административните си задължения на Профинитум! Открийте ни на: http://www.profinitum.com/


Източник: http://www.capital.bg/

Коментари

Популярни публикации